Количка

0 артикула

Категории

Нови продукти

Най-продавани

Вижте всички статии

Екзотични трансформации – идеи за декорация

Стикерите за стена с екзотични елементи и притокът на много други екзотични продукти на пазара, както и лесното пазаруване он-лайн правят включването на екзотични елементи във вашия интериор по-лесно от всякога. Ориенталски дърворезби, килими от Персия, редки дървени сандъци от Бразилия - тези акценти и орнаменти позволяват на декораторите да въвеждат стилове от цял свят, за да обогатят интериора в домовете и да ни пренесат на пленителни места.

 

Ето нашите предложения за включване на екзотични елементи в декора за страхотен нов облик в дома или офиса.

 

Потърсете вдъхновение за дизайн на интериора от японска чайна или марокански дворец и намерете фокус, върху който да изградите бъдещата си визия. Разбира се, екзотичните стилове често се смесват добре заедно и това ще помогне да се обединят различните помещения на къщата. „Екзотичен стил“ е наистина широк термин, но ето някои примери, които със сигурност биха могли да бъдат окачествени като такива:  предмети и текстил от Мароко, Испания, Египет, Турция, Индонезия, Ориента, Южна Америка и др. може да се считат за екзотика. Най общо казано, екзотичните стилове отразяват специфично отдалечено място и често въплъщават нещо важно от културата там. За някои домакинства статуя на медитиращ златен Буда би могла да се окаже чудесна екзотична украса, тъй като въплъщава духа на източната мисъл. За други домове имитация на кожа от леопард, метната върху дивана, ще придаде екзотично докосване. Естествено, изберете елементи, които се харесват на членовете на семейството и които не само изглеждат екзотични, но и изпълняват функция, например китайски хартиени фенери или азиатски сгъваем параван.

 

Подови настилки

Когато обмисляте основните компоненти на помещенията, като стените и подовете, се възползвайте от екзотичното вдъхновение. За подовете твърда дървесина е добър неутрален избор. Изберете екзотична дървесина, като бразилски орех, тик, абанос, махагон или череша. Настилките от корк или бамбуковите подове също ще добавят екзотичен привкус към всяка стая. Плочките, отразяващи културни модели, например испанските плочки, също са красив и много интересен акцент в интериора. И накрая, помислете за поставяне на килими (персийски или подобни) в големите стаи и коридори.

 

Стени

Когато става дума за стените, има много възможности за избор, които могат да придадат екзотичен вид на помещението. Например една червена стена би могла да донесе драматична промяна в излъчването и атмосферата на помещението.  Или уникален тапет с малки азиатски мотиви, като пагоди или др.  Или пък стикер за стена с китайски йероглиф. За любителите на природата, помислете за добавяне на пано с жив мъх на стената или бордюр с жива трева по пода. Тъмните тапети също са нещо необичайно и носят екзотичен привкус. От друга страна, стените могат да бъдат оставени бели или слонова кост, тъй като обикновеният фон ще позволи да се откроят другите елементи в обзавеждането.

 

Мебели

Мебелите са основният елемент в обзавеждането, който ще пресъздаде търсеният екзотичен стил. Един обикновен мавритански стол, диван от ратан, дори стар диван, обточен с индийски текстил или сирийска коприна, ще обогати изключително много интериора. В зависимост от предназначението на стаята има богат избор от мебели, които биха се вписали в нейната функционалност. Също така обикновени на вид мебели могат да бъдат превърнати в екзотични такива с малко въображение и желание. Например малка коктейлна масичка може да се превърне в азиатско бижу, боядисана с черна боя, тежък лак и японски копринен шал метнат отгоре. Обикновен бял диван, покрит с възглавници от мароканска тъкан ще добави акцент и ще привлече погледа.

Потърсете екзотични куфари с метален обков. Те могат да се използват за съхранение, докато в същото време служат и като масичка за кафе. Големите шкафове в стаята могат да бъдат украсени чрез декупаж с приказни сцени, като водни лилии, египетски папируси  или сцени от джунглата. Леглата могат да бъдат поставени много ниско до земята или пък доста високи и заобиколени от дървени пейки и падащи драперии - обикновено тензух или силно бродирана коприна.

 

Прозорци

Прозорците във всяка стая могат да бъдат трансформирани с помощта на богато набрани тънки пердета или тежки завеси или пък специални ресни от екзотични стъклени мъниста. Тъканите с животински принт могат да представят мотив от джунгла или тропическа гора. Корнизи от бамбуково дърво биха били чудесна рамка на всеки прозорец. Хубавото на екзотичния стил е, че луксозните предмети се съчетават доста добре с обикновени такива.

 

Аксесоари

Много екзотични предмети могат да отразяват естеството на дадено далечно място. Аранжирането на икебана по японски естествено ни пренася в страната на изгряващото слънце. Палмово дърво намеква за островния начин на живот. Купа, съдържаща една водна лилия, носи ориенталски дух. Много домашни растения имат екзотичен чар и ще помогнат в превръщането на една стая с тропически оазис. Потърсете саксии и кошници с екзотичен вид, за да приютите растенията си.

Що се отнася до други предмети и декорации, има огромен набор от елементи, които са идеални за екзотично преобразяване на дома. Например: там-тами, тесни гоблени, китайски порцеланови вази или буркани, китайски чадъри, марокански цветни стъклени фенери, картини за стена, керамика от Близкия изток, покрити с мозайка маси, висящи стенни пискюли, венециански филигранни бокали, килими от сезал, сребърни свещници от Бали, полилеи от ковано желязо, ръчно тъкани кошнички, дървени столове, африкански маски, папирус от египетски произход, гръцки урни, богато украсени тави, индийски възглавници, гватемалски хамак, руски лакирани кутии, мексиканска стъклария, африкански табуретки, японски сандъци от Тансу и списъкът продължава…

 

Създайте екзотична атмосфера във вашия дом, като се фокусирате върху ваше любимо далечно място и намиране на елементи, отразяващи културата и традициите там. От слънчевите плажове до ветровитите брегове,  добавянето на екзотиката в дома ви ще осигури интересна и приятна обстановка далеч отвъд обикновения всекидневен декор.

 

Екип на deko.bg

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари