Меню
Профил
Език

Категории

Най-продавани

НОВА обогатена колекция от картини с репродукции на известни художници.

Дата: 2023-01-17

Голямо удоволствие е за нас да обогатяваме колекция си от картини с репродукции на известни художници. Импресионисти, класици, романтици... любими автори творили през годините красиви и уникални произведения на изкуството.


Предлагаме избрани произведения на Клод Моне, Винсент Ван Гог, Пиер-Огюст Реноар, Георгиус Якобус Йоханес ван Ос, Леонардо да Винчи, Сандро Ботичели, Густав Климт, Мартин Джонсън Хеди и други.


Разгледайте ги и изберете вашата нова картина тук:


РЕПРОДУКЦИИ НА ИЗВЕСТНИ ХУДОЖНИЦИ

 

Ето част от художниците, чиито репродукции можете да поръчате тук на deko.bg:

 

Клод Моне: Като един от бащите-основатели на френския импресионизъм, Оскар-Клод Моне (1840–1926) се освобождава от конвенцията за копиране от старите майстори. Импресионистичните произведения на Моне изобразяват прякото му наблюдение на природата и акцента върху изместването на светлините според различните времена и сезони.

Винсент ван Гог: Най-известния холандски художник постимпресионист на всички времена Винсент Вилем ван Гог (1853–1890) се бори с психично заболяване през кратката си кариера и рисува повечето от най-известните си произведения на изкуството като „Слънчогледи“ и „Звездна нощ“ през последните няколко години от живота си. Ван Гог вдъхновява ранната абстракция, експресионизма и фовизма. Неговите ярки картини не са били широко оценени до преди смъртта му, но сега са сред най-скъпите картини, продавани някога.

Пиер-Огюст Реноар: Eдин от най-ценените френски художници импресионисти e Пиер-Огюст Реноар (1841–1919). Семейството на младият Реноар се бори с финансови трудности, така че той напуска музикалното училище и започва като чирак в порцеланова фабрика. Докато учи изкуство в Париж, той се сприятелява с младите художници-импресионисти: Фредерик Базил, Клод Моне и Алфред Сисли. През 1870-те Реноар става един от водещите художници в движението на импресионизма. Живите му картини отразяват най-вече красотата на природата и женската чувственост. 

Георгиус Якобус Йоханес ван Ос (Georgius Jacobus Johannes van Os), Холандия. Син на художник, той започва кариерата си в пейзажната живопис, впоследствие развива стила си, а по-късно става известен със своите илюстрации на цветя. Специализирайки се в натюрморти, през 1809 г. той печели първата награда на Обществото Феликс Мерис в жанра на натюрморта.

Мартин Джонсън Хеди (1819-1904) е американски художник, известен със своите пейзажи на солени блата, морски пейзажи и изображения на тропически птици, както и лотосови цветове и други натюрморти. Хеди не е широко известен художник преживе, но работата му привлича вниманието на учени изкуствоведи и колекционери и през 40-те години на 19-и век той бързо става признат за голям художник. Хеди пътува в Бразилия от 1863 до 1864 г., където рисува обширна поредица от малки творби, изобразяващи колибри и цветя. Той продължава да рисува романтични произведения на тропически птици и буйна зеленина в късната си кариера.

Густав Климт (1862–1918) - един от най-великите австрийски художници символисти от ерата на Арт Нуво. Известен като един от най-видните членове-учредители и като президент на движението Виенски Арт Нуво (Виенски сецесион). Неговите творби са предимно картини, стенописи и скици. Белязана от многобройните му еротични рисунки, основната тема на Климт са женски фигури и в един момент работата му дори е критикувана като порнографска. Климт намира финансов успех в своята "Златна фаза" с декоративни техники и забележителното използване на златни листа в картините си.

Леонардо да Винчи (1452-1519) е сред най-известните художници в историята. Той е ренесансов учен, инженер, изобретател, анатом, художник, скулптор, архитект, ботаник, музикант и писател. Роден през 1452 г. като незаконен син на нотариус, той прекарва младостта си в ателието на прочутия Верокио. Добре известните шедьоври на Да Винчи включват Мона Лиза, Тайната вечеря, Богородица от скалите, както и неговата учебна скица на Витрувианския човек. Неговите произведения на изкуството и научни чертежи на нови изобретения са визионерски и изпреварили времето си. Артистичността и техниките на Да Винчи са повлияли силно на неговите съвременници, включително Рафаело и Микеланджело.

Сандро Ботичели (ок. 1445-1510) e един от най-важните италиански ренесансови художници. Ботичели съчетава декоративното използване на линии и гъвкави контури с елементи на класическата традиция. Той също така е пионер в използването на темпера граса. Смятан за един от най-великите флорентински художници, неговaтa фреска „Изкушенията на Христос“ на стената на Сикстинската капела често се сравнява с произведенията на Микеланджело.