Количка

0 артикула

Категории

Нови продукти

Вижте всички статии

Какви материали е добре да използваме за кухненския гръб?

Със стикери за стена можете да постигнете модерен вид на кухненския гръб, който е един от акцентите във всяка кухня. Той би трябвало да е както функционален, така и красив и може да се изработи от лесни за почистване материали като керамика или стъкло, които са два от най-популярните видове кухненски гръб. Смяната на стария кухненски гръб с нов е бърз и лесен начин да освежите кухнята.

При избора на гръб за кухнята е важно той да съответства на материала, от който е изработена кухнята, а не толкова на кухненските уреди, тъй като те се променят с времето.

Най-популярните материали за кухненски гръб са керамика, фаянс, естествен камък, стъкло или метални плочки, както и специална боя или водоустойчиви и почистващи се тапети.

 

Помислете на кой материал да се спрете:

 • Керамични или фаянсови плочки
 • Плочки от естествен камък
 • Стъклени панели
 • Метални плочки
 • Боя или издръжливи тапети
 • Неръждаема стомана

 

Керамични/фаянсови плочки

Хубавото на използването на керамиката като гръб в кухнята е, че се тя предлага в много различни размери, цветове, текстури и форми. Възможно е дори да има плочки по поръчка, изработени да съответстват на ваша тема или дизайн. В допълнение, плочките са изключително лесни за поставяне и за почистване. Много експерти по дизайн казват, че трябва да се придържате към простотата, като изберете една и съща плочка за кухненския гръб и за пода в кухнята, но в различни размери: по-голяма за пода и по-малка за гръб в кухнята.

 

Плочки от естествен камък

Най-популярните материали за плочки от естествен камък са мрамор и гранит. От естествените камъни мраморът улавя повече детайли от гранита. Тъй като мраморът е по-мек камък, той е идеален за приложение като кухненски гръб.

 

Метални плочки

Този материал е подходящ за употреба, ако желаете да постигнете стилен урбанистичен дизайн в кухнята. Матирани плочки от алуминий са подходящи за модерни или ретро дизайнерски кухни. Плочките могат да се монтират по цялата повърхност между кухненския плот и горните шкафове. Те трябва да съответстват на цвета на крановете и разбира се на осветителните тела в кухнята

 

Стъклени плочки
Нова тенденция в дизайна на кухненски гръб е термоустойчивото стъкло. Стъклените плочи обикновено се монтират между шкафовете и кухненския плот. Върху тях могат да бъдат отпечатани по специална технология различни красиви дизайни - цветя, абстрактни форми и др. Предимството е, че те са лесни за почистване и устойчиви на надраскване.
 
Боя или тапети за кухня
Тапетите са един изключително евтин и лесен начин за освежаване на кухненския гръб. Просто се уверете, че сте избрали актуален като десен тапет, който може да се мие. На пазара има и специални бои, които са устойчиви на почистване и могат да се използват за гръб в кухнята.
 
Неръждаема стомана
Кухненски гръб от неръждаема стомана ще създаде модерен, артистичен и нетрадиционен изглед на вашата кухня. Този материал си пасва добре с кухненските уреди, като печка, хладилник, съдомиялна машина и др.  Предимство на неръждаемата стомана е, че се почиства лесно и е устойчива на капризите на времето.

 

Поставете и един стикер за стена и кухнята ви ще се изпълни с живот и вдъхновение.
 
Екип на deko.bg

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
 • Христина
  Страхотна статия, много информативна. Благодаря!
  Отговори ›
«1»