Количка

0 артикула

Категории

Нови продукти

Най-продавани

Вижте всички статии

Цветята, с които да посрещнем пролетта – 1 част

В тази статия ви представяме най-популярните вестители на пролетта - красивите пролетни цветя, с които можете да придадете цвят и живот във вашата градина, на терасата или да декорирате стената у дома.

 

От деликатните кокичета до ярко жълтите нарциси - пролетта има какво да предложи, когато става въпрос за цветове.

 

С настъпването на пролетта първите цъфтящи клонки и цветя носят много приятни и радостни емоции. Те най-накрая връщат красотата на цветовете в градината на балкона или по прозорците. 
Независимо дали ги предпочитате деликатни и елегантни или пищни и цветни - пролетта ни дарява с цветя за всеки вкус и желание.
Пролетните цветя се характеризират с факта, че започват да цъфтят през март, април или май. Те често започват своя разцвет, когато в действителност навън е все още замръзнало и студено и  дори има сняг.
Колкото по-мека е зимата, толкова по-рано цъфтят пролетните цветя. Това обаче не означава, че и времето им на цъфтеж също приключва по-рано: някои ранни цветя цъфтят през цялата година и дори принадлежат към издръжливите през зимата растения.

 

Кокиче
Нежното кокиче (Galanthus) е било популярно декоративно растение от векове, тъй като е едно от първите цъфтящи растения от най-ранна пролет.
Кокичето е разпознаваемо по характерните три венчелистчета, които образуват красивата глава на растението и висят като камбанка надолу към земята. С чисто белия си цвят, цветето понякога е трудно да се разпознае в снега, защото въпреки студените температури кокичето започва да цъфти през февруари.

 

Минзухар
Минзухарът е едно от най-популярните ранно цъфтящи растения. Различните видове минзухари ни дават широк цветови спектър: с кремав цвят, жълто и бяло, но и с лилави и пурпурни цветове, деликатните малки растения протягат главите си към слънцето.
Най-късно до март минзухарът разцъфтява в пълната си красота, но за съжаление дребните растения бързо увяхват. Дотогава минзухарите са първите цветни пръски върху зелените ливади.
Между другото, шафранът, най-скъпата подправка в света, се добива и бере ръчно от лилави минзухари. За тази цел обаче се използва само сортът Crocus sativus - есенни цъфтящи видове.

 

Лалета
Лалетата принадлежат към семейството на лилиите. Цветните красавици са най-големият и най-разнообразен род от луковичните растения. Особено характерно за лалето е красивата чашка, която в повечето случаи е само една на всяко отделно стъбло. Лалето ни омагьосва в различни цветови композиции.
Без лалета една пролетна градина не може да е истинска и разкошна. Те дават на любителите на цветя изключително богат избор от  безброй различни форми, цветове, размери и време на цъфтеж. 
Независимо дали предпочитате деликатни розови, жълти или бели цветове или украсявате вашите цветни лехи предимно с ярки червени и богати цветове - всичко е възможно с лалетата. А при декорирането или като подарък, пролетното цвете носи много радост.

 

Очаквайте продължението на статията!
Цветята, с които да посрещнем пролетта – 2 част

 

Екип на deko.bg

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари