Количка

0 артикула

Категории

Нови продукти

Най-продавани

Вижте всички статии

Цветята, с които да посрещнем пролетта – 2 част

Декорирайте дома или офиса си с картина с цветя или декоративен стикер с дървета и клонки. Във втората част на статията ни продължаваме да ви запознаваме с най-популярните вестители на пролетта - красивите пролетни цветя:

 
Лютичето
Цветовете на лютичета завладяват с блестящата си светлина в свежи, ярки цветове от червено и розово до оранжево, жълто и бяло. Това привлекателно растение с различните си варианти може да привлече погледа на всеки. При хубаво време луковиците започват да цъфтят рано през пролетта. Обича слънчево място и богата на хранителни вещества добре дренирана почва.
 
Теменужките
Почти всяка цветова комбинация изглежда възможна с теменужките. Те са във виолетово сини тонове, към които се добавят наситено жълто, елегантен крем, чисто бяло и портокалово. Двуцветни и трицветни цветчета, като изразителни лица, на ивици или петънца, като изрисувани - теменужките завладяват с богат спектър от цветни мотиви.
Колкото разнообразен е техният външен вид, толкова са и разнообразни възможностите за засаждането им. Основният им период на цъфтеж е през пролетта и есента.
 
Циклама
Ранната пролетна циклама (Cyclamen coum) е много здрава и трайна градинска растителност. Лесно се почиства. В частично засенчено място, защитено от вятъра, тя може да цъфти надеждно през годините, като ни радва с красиви цветове в бяло, розово или карминово червено.
Също така издръжлива е и сестра й, есенната циклама. Цъфти по-късно през годината в елегантен цвят.
 
Зюмбюлите
Празник за сетивата: зюмбюлите не само впечатляват с буен цвят, но и очароват с приятно цветен, интензивен аромат. Основното време на цъфтеж е средата на пролетта.
Хубавото на зюмбюлите е, че с тях можете да украсявате чудесно и извън цветната леха или саксията. Например една хубава комбинация от цветни луковици със зюмбюли и дребни сукулентни растения, с които можете да внесете пролетта на масата в стаята.
 
Турски мак
Турският мак (Papaver orientale) може да порасне до един метър на височина. Цъфтежът му се отличава с богато червено, което го е направило популярно декоративно растение в световен мащаб. Той е известен и с имената ориенталски мак, градински мак, многогодишен мак и огнен мак.
Въпреки че времето на цъфтеж на едно цвете не е дълготрайно, то постоянно се заменя с нови. От края на пролетта до лятото, можете да се насладите на мощния блясък на турския мак.
 
Нарцис
Абсолютното класическо пролетно цвете: нарцисът. Характерно за това популярно пролетно цвете е поразителният цвят с формата на тромпет, който е заобиколен от различно оцветени венчелистчета.
Различните видове нарциси могат да бъдат разделени на дванадесет класа, които се различават по форма и дължина на малката корона, броя на цветята на дръжката и времето на цъфтеж.
Различните жълти, кремообразни и бели вариации осигуряват добро настроение в градината или в саксията, а защо не и на стената като стикер, носят щастливо пролетно пробуждане. Повечето нарциси цъфтят от началото до средата на пролетта. Но дори в края на пролетта ни донасят интензивно цветно великолепие.
Особено популярният жълт нарцис се свързва с Великден. Цъфти през март.
 
Независимо дали искате да засадите градината, да украсите терасата или прозорците - пролетта има какво да предложи, когато става въпрос за избор на ранно-цъфтящи растения. След дългата зима, разлистените клонки и игриво цъфналите цветя ни даряват с прекрасно пролетно пробуждане. А може да разгледате нашият сайт и да си подберете стикер за стена с цветя - така целогодишно ще имате цъфнала градина и пролет у дома.

 

Екип на deko.bg

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари