Количка

0 артикула

Категории

Нови продукти

Най-продавани

Вижте всички статии

Весел Великден с искрящо жълти нарциси.

Нарцисите са типичната великденска украса, дали като стикер за стена, рязан цвят или като саксийно растение - с нарцисите пролетта идва навреме за празничните Великденски дни.

 

Нарцисът е най-известният пролетен цвят и бива размножаван като европейско декоративно растение още от 16-ти век. Той запазва популярността си както благодарение на красивите си цветове, така и от това, че е неразделна част от  важен християнски празник: На Великден нарцисът разцъфва в пълния си разкош, зарежда с празнично настроение, както навън в градината, така и от саксиите на балкона или като декорация за стената у дома.


В ежедневния език често не се прави разлика между видовете нарциси. Типичните нарциси, които се свързват с празника Великден са специален тип нарцис (Narcissus pseudonarcissus), чиито цветове са златистожълти. В много други сортове на нарциса обаче, основната и вторичната корона на цветето са многоцветни и предлагат многобройни цветови вариации от бяло през бледо розово до наситено оранжево.

 

Интензивните цветове  на цветната камбанка и буйната зеленина на стъблата и листата правят нарциса вълшебен пролетен мотив. Дали като луковица в саксия или като пъстър букет от рязан цвят във ваза, като цветен стикер за стена или интериорен орнамент за декорация: Заедно с ярко оцветените великденски яйца, фигурки на зайчета, агънца или пиленца, нарцисите са неразделна част от декорацията за Великден.

 

Между другото, като рязан цвят нарцисът не търпи конкуренция във вазата, само различните сортове нарциси могат да са заедно в една ваза. В зависимост от вида израства до 45 см дължина на стъблото, но след отрязване отделя мазен секрет, който пречи на другите цветя и следователно те изсъхват по-бързо от обикновено. Поради това, за един великденски букет от няколко вида цветя, нарцисите трябва да бъдат в собствената си ваза за първите 24 часа и да не се поставят в прясна вода до следващия ден.

 

екип на deko.bg

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари