Количка

0 артикула

Категории

Вижте всички статии

Защо пролетта ни прави щастливи

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

Декорирайте дома си със стикери за стена с цветя и поканете пролетта да ви погостува!  Бъдете в синхрон със сезона на цветята и пробуждането на земята за нов живот. Първите слънчеви лъчи стоплят земята, разцъфтяват уханни цветя, дърветата започват да се раззеленяват, птиците запяват игриво - това е пролетта. Настроението се подобрява и все по-често ни се излиза навън. Но защо? В тази публикация ще се опитаме да намерим обяснение на това как въздейства пролетта върху нас и какво влияние оказва на нашето настроение?
 
Дневната светлина - дните стават  по-дълги
Човек по природа е програмиран да почива  на тъмно и да бъде активен на дневна светлина. Тъй като през пролетта става по-рано светло и по-късно тъмно, човек е значително по-дълго време активен за едно денонощие. В допълнение на това, ние се повлияваме и от другите хора. При хубаво време се виждат повече хора излезли  на разходка. При тази гледка се пробужда и у нас желанието да излезем от в къщи  и да се разходим сред природата.

 

Хормоните 
Слънчевите лъчи могат да променят нашия хормонален баланс и така да контролират настроението ни. Хормоните, от които е зависимо настроението, са хормонът на съня мелатонин и хормонът на щастието серотонин. Слънчевата светлина докосваща тялото дава на мозъка сигнал да изключи производството на мелатонин и да стимулира производството на серотонин.


Какви са ефектите на пролетта?
През зимата отоплението у дома се бори срещу студа навън. Въпреки това, сухият топъл въздух не е съвсем благоприятен  за здравето на кожата ни. Сухата и сърбяща кожа често е резултат от това. Когато стане по-топло през пролетта, можете да изключите отоплението и да носите по-къси дрехи. Така циркулира повече чист въздух около нас и по този начин хидратира  и освежава кожата.

Желанието ни за горещи напитки и тежки храни намалява. Вместо това предпочитаме да хапнем свежа салата и пресни плодове. През пролетта апетитът ни за сочни и току- що откъснати плодове се увеличава. В резултат на това се храним по-здравословно и се чувстваме по леко.  

Дърветата са зелени и първите цветя цъфтят, птиците подскачат игриво в клоните и ни омайват със звънките си песни. Това пробуждане на нов живот подобрява нашето усещане за спокойствие и блаженство, след дългата, студена и мрачна зима, чрез един вид цветотерапия.


Насладете се на пролетта! Пуснете пролетта у дома, декорирайте стените и създайте настроение!

 

екип на deko.bg

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари