Меню
Профил
Език

Категории

Най-продавани

Вижте всички статии

Красива есен. Четири причини да обичате златния сезон

Красива есен. Четири причини да обичате златния сезон

Лятото e към своя край,  есента чука на вратата ни. За се да научите как да заобичате наближаващото есенно време, въпреки по-късите дни и по-хладните температури, ви предлагаме тази статия.

 

Като наближава есента се сещаме с тъга за отминалите летни дни, предстоящото сиво небе, студени сутрини и нощи и есенните дъждове и ветрове. Третият сезон обаче също има какво положително да ни предложи. Цветните корони на дърветата разкрасяват парковете и горите и греят сияйно под лъчите на слънцето, летните жеги и пек са отминали и можем спокойно да се разхождаме сред природата под лъчите на есенното слънце, без да се притесняваме от палещите му лъчи.  Предлагаме ви няколко съвета, които ще улеснят прехода от дългите летни вечери към кратките есенни дни.

 

1. Накарайте есента да се премести в апартамента ви

Незаменима традиция в училищата и детските градини е събирането на красиви есенни листа и изсушаването им.  Но защо това да е занимание само за деца? В парковете или в собствената ви градина могат да се  намерят и събират цветни листа с красиви нюанси. С тях може да  се сътвори индивидуална есенна декорация – хербарии. Просто сложете събраните листа в дебела книга за няколко дни и ги притиснете с други книги. За да се извлече влагата от листата, препоръчително е да се постави попивателна хартия между страниците на книгата и листата. Когато листата изсъхнат, те могат да бъдат монтирани в малки рамки като картини и личната есенна декорация за стена е завършена, което в най-добрия случай също е свързано с доста спомени. Ако пък това ви се струва твърде сложно за изпълнение, просто поръчайте картина за стена или стикер за декорация с есенни мотиви от богатата ни колекция.

 

2.   Ароматни билки в чашата

Есента е време за чай. Когато навън стане по-студено, чаша с топъл вкусен чай внася не само уют у дома - но и затопля. Разбира се, най-разнообразни чаени смеси можете да съберете и комбинирате и съвсем сами. Между другото през есента могат да се намерят много подходящи продукти сред природата, които са идеални за чай. Например, ако в градината си имате мента, розмарин, мащерка, босилек, ябълки, дюли или шипка, просто трябва да опитате да ги приготвите на чай.

За самостоятелно подбрания чай,  който също е много добра идея за подарък, е важно всички съставки да са изсушени. Плодовете, например, се сушат във фурна за около шест часа при 50 градуса. За да се гарантира, че плодовете наистина са сухи, вратата на фурната трябва да бъде леко отворена през това време, така че влагата да може да излезе. Оставете билките и листата на тъмно място за около шест дни или просто на тавана. Остава да се насладите на прекрасно подбрания есенен чай или да зарадвате приятелите и семейството си с малки подаръчета – торбички с чай, лично приготвен от вас.

 

3. Да се гушнем през есента

Дали сами, с домашен любимец,  по двама, или цялото семейство, когато по-студеният въздух се настани в стаите, това е идеалният повод за почивка и релакс на дивана. С меко и уютно одеяло, плътни чорапи и горещо какао или чай можете да прекарате добре по-хладния сезон - особено когато навън дъждът се излива по прозорците. Практично: Ако четете на дивана или работите на компютър, пухкаво одеяло с ръкави е идеално за вас. Алтернатива на нормалното одеяло, то предпазва раменете и ръцете от студа, без да липсва факторът - гушкане.

 

4. Вкус на есен

Колкото и хубави да са вечерите пред барбекюто и свежата салата през лятото - през есента най-накрая е време за ароматни и вкусни яхнии и супи. Те повишават настроението и затоплят тялото.  Феновете на тиквата могат да приготвят отново различни рецепти, с който да впечатлят семейството и да почерпят приятели. Сладкишите с уханни ябълки, вкусни сини сливи или златни дюли омагьосват есените дни. И нека не забравяме, че скоро идва Коледа. Очакването на празничните зимни дни с елхите, подаръците, коледната декорация, вкусните лакомства и  блясъка в детските очи може да повдигне духа дори на нехаресващите есента.

 

екип на deko.bg

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари